Proximus neemt IT-integrator Codit over

Het Belgische telecomoperator Proximus neemt Codit over. Codit houdt zich bezig met IT-integratie, Azure-oplossingen en Internet of Things (IoT). Proximus verwacht met de overname professionele klanten beter te kunnen helpen bij hun digitale transformatie. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. 

Codit levert software en beheerde diensten aan bedrijven die over willen stappen op datagestuurde businessmodellen. De softwareoplossingen zijn gebaseerd op Microsoft-technologieën. Codit heeft zijn hoofdkantoor in Gent. Er zijn verder vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Portugal en Malta.

Bij Codit werken 160 mensen. Het bedrijf begon in 2000 als Microsoft BizTalk Server-specialist. Tegenwoordig zorgt de IT-specialist voor integratie van bedrijfsapplicaties, API-beheer, Microsoft Azure- en IoT-oplossingen. De omzet bedraagt zo’n 20 miljoen euro. Het bedrijf is naar eigen zeggen een van Microsofts belangrijkste Europese partners voor integratie- en cloudoplossingen.

In een persbericht zegt Codit dat de acquisitie geen gevolgen heeft voor het verloop van huidige projecten en opdrachten. Ook de strategie, het zakelijke aanbod, dienstverleningsniveau of beleid zal niet wijzigen. Het bestuur, de strategie en de naam van Codit veranderen niet. Ook zal de transactie niet gepaardgaan  met een herstructurering.