Atos en OutSystems sluiten strategisch partnership

OutSystems, leverancier van een low-code-platform, gaat nauw samenwerken met Atos in België. De IT-dienstverlener wil het platform gebruiken om digitale transformatie te versnellen. Door het partnership haalt OutSystems kennis in huis over branches waar Atos actief is: finance, manufacturing en gezondheidszorg.

Het OutSystems-platform helpt bedrijven snel applicaties te ontwikkelen. Atos hoopt zo de ontwikkeltijd bij digitale transformatieprojecten te verlagen. Het platform is ook geschikt om oude systemen te vervangen en innovaties toe te passen op het gebied van Artificial Intelligence, Blockchain en Internet of Things.

In een reactie zegt Head of Enterprise Platform Services Bart Van Assche bij Atos dat het platform van OutSystems als motor kan dienen waarmee klanten de digitale transformatie kunnen versnellen. “De ontwikkeling van applicaties verschuift van traditioneel coderen naar visueel modelleren, wat zorgt voor een snellere oplevering. Bovendien wordt ook de business meer betrokken bij het ontwikkelen en beheren van mobiele- en webapplicaties. Deze agile manier van werken wordt door gebruik van het OutSystems-platform sterk gestimuleerd.”

Volgens Michel Van Cotthem, Country Lead België bij OutSystems, staan België en Luxemburg op het punt om low-code te omarmen. “De behoefte om digitaal te transformeren was er al, maar low-code was nog niet ontdekt. Grote spelers raken nu geïnteresseerd en dat beïnvloedt de markt. De technologie is in andere landen al gemeengoed en krijgt nu ook in België steeds meer voet aan de grond. De toenemende adoptie staat in lijn met de omarming van cloud en toont aan dat digitale transformatie in deze regio steeds serieuzere vormen aanneemt.”