T-Mobile gaat LTE-M testen voor zakelijke eindgebruikers

T-Mobile gaat in Nederland een LTE-M-netwerk testen voor zakelijke eindgebruikers en biedt daarbij tegelijk beheerde Internet of Things (IoT)-netwerkdiensten aan.

De operator gaat voor het leveren van IoT-toepassingen in Nederland zich vooral concentreren op het aanbieden van complete beheerde oplossingen inclusief connectiviteit en met extra diensten voor onder meer beveiliging, protocol-ondersteuning, firmware-over-the-air updates en lokalisatie. Reden om deze diensten online en beheerd aan te bieden is om ervoor te kunnen zorgen dat zakelijke eindgebruikers eenvoudig en laagdrempelig kunnen instappen. Laagdrempelig betekent in de visie van de operator eerst een (veld)test, daarna start meestal een kleinschalige pilot voordat grootschalig wordt uitgerold. Developer TWTG uit Rotterdam is een van de eerste gebruikers van T-Mobile’s netwerk voor LTE-M.

Praktijktesten LTE-M

Per 1 juli is T-Mobile gestart met het testen van LTE-M in de praktijk. Binnen de testen kunnen geselecteerde zakelijke eindgebruikers hun IoT-toepassingen met LTE-M op verschillende locaties in Nederland testen. LTE-M is vergelijkbaar met NB-IoT, maar geschikt voor meer bandbreedte voor M2M-toepassingen die dat nodig hebben.

Early Access Programma T-Mobile herhaald

De operator zal verder eind dit jaar het succesvolle Early Access Programma herhalen met LTE-M en haar netwerk openstellen voor heel Nederland zodat geïnteresseerde partijen alvast aan de slag kunnen om hun IoT/M2M toepassing te ontwikkelen en ervaring op te doen met LTE-M.

Bron: T-Mobile