Archos introduceert smarthome-applicatie

De Franse fabrikant van consumentenelektronica Archos introduceert Hello Connect. Daarmee kunnen consumenten hun huis omvormen tot een smarthome. Archos werkt hiervoor samen met Tuya Smart, dat een platform heeft ontwikkeld voor Artificial Intelligence (AI) en Internet of Things (Iot). 

Dankzij Archos Hello Connect wordt het mogelijk om apparaten die zijn verbonden met internet te beheren via een enkele applicatie. Tuya Smart heeft een uitgebreid ecosysteem. Naar eigen zeggen zijn er al meer dan 10.000 fabrikanten die ‘connected devices’ hebben uitgerust met een module van Tuya Smart.

Archos smart bulb

Met de applicatie Hello Connect kunnen verbonden apparaten worden bediend. Gebruikers kunnen eenvoudig zelf apparaten toevoegen. Denk daarbij aan verlichting, stekkers, verwarming- en koelsystemen en beveiligingscamera’s. Het systeem is compatible met Amazon Alexa en Google Assistant waardoor spraakgestuurd beheer mogelijk is.

Archos brengt eind 2018 een uitgebreid aantal ‘connected objects’ op de markt die werken met Hello Connect. De Archos Smart Wifi Bulp wordt het eerste connected object dat beschikbaar komt en wordt tegelijk met de introductie van Archos Hello leverbaar voor de prijs van € 19,99