Eurofiber sluit zich aan bij Amsterdam Smart City

Glasvezelaanbieder Eurofiber sluit zich aan bij het Amsterdam Smart City-netwerk. De samenwerking is aangekondigd tijdens een kick-off bijeenkomst. Eurofiber beschikt over een glasvezelnetwerk in de hoofdstad. 

Amsterdam Smart City (ASC) omschrijft zichzelf als open collectief van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties. ASC wil door samenwerking maatschappelijke en economische veranderingen realiseren, met name op het gebied van mobiliteit, digitalisering, energie en circulaire economie.

Het glasvezelnetwerk van Eurofiber wordt in Amsterdam onder meer gebruikt door ziekenhuizen, scholen, metrodiensten, energiestations en het waternet. Ze worden ook gebruikt in smart city-toepassingen. Zo zijn ongeveer 50 bruggen en sluizen in de regio aangesloten op het netwerk, net als 200 bushokjes en tientallen beveiligingscamera’s in de openbare ruimte. In de toekomst komen daar intelligent verkeersinstallaties bij.

Door de samenwerking wordt Eurofiber opgenomen in het ASC-netwerk in de regio Amsterdam. De samenwerking duurt een jaar, maar er is de intentie om dat te verlengen.