Extreme Networks brengt AI-oplossing voor edgenetwerken

Extreme Networks heeft de Smart OmniEdge aangekondigd, een oplossing die met kunstmatige intelligentie inzicht en veiligheid naar campussen en gedistribueerde omgevingen moet brengen. De Smart OmniEdge moet eenvoud en ondersteuning bieden bij het complexe beheer van IT-omgevingen. De Smart OmniEdge werkt zowel on-premise als in SaaS-vorm.

De oplossing biedt algemene zichtbaarheids-, beleids- en authenticatiediensten voor de gehele infrastructuur in een enkele beheeromgeving. Smart OmniEdge is speciaal gebouwd om de groei van gebruikers en Internet of Things-apparaten (IoT) bij te houden en biedt volgens Extreme Networks een consistente klantgestuurde ervaring in verschillende netwerkomgevingen, Het uiteindelijke netwerk en de inzichten geven klanten de flexibiliteit om snel te groeien en zich aan te passen naarmate hun bedrijfsbehoeften veranderen, terwijl hun investeringen worden beschermd.

De Smart OmniEdge beschikt over de volgende functies

· ExtremeAI voor Smart OmniEdge – Een gehoste toepassing die menselijke intelligentie vergroot met proactieve AI om de complexe taak van RF-beheer te versimpelen. De oplossing maakt gebruik van machine learning om netwerkanalyses, apparaatstatistieken, verbindingssnelheden en gebruikers- en toepassingservaringen te verzamelen. Hierdoor kan het netwerk voortdurend leren en zich aanpassen aan de gebruikers en toepassingen van een klant die toegang hebben tot het wifinetwerk.

· ExtremeCloud Appliance – Ontworpen voor klanten met de ExtremeCloud™-oplossing en een on-premise-oplossing willen. ExtremeCloud Appliance levert cloud-achtige licenties en beheer met geïntegreerde diensten en features die on-premise-implementaties vereisen. De oplossing is geschikt voor uitbreiding met containers. Het is ook beschikbaar als een virtuele machine (VM) voor klanten met hun eigen private-cloudservices.

· Extreme Extended Edge Switching – Een technologie die meerdere netwerklagen samenvoegt tot één logische switch. Hierdoor verbetert de intelligentie van edge-switches, wat het netwerk platter maakt en de complexiteit van de implementatie verkleint. Het resultaat is een vereenvoudigd operationeel model dat de kosten volgens de leverancier verlaagt.

·Extreme Defender voor IoT – Een beveiligingsoplossing die onboarding en beveiliging van vaste IoT-apparaten vereenvoudigt. De Defender voor IoT-applicatie kan in elke vorm op de ExtremeCloud-appliance worden ingezet en helpt bij veilige toegang van IoT-apparaten die op de accesspoint-wandaansluiting of de Extreme Defender-adapter zijn aangesloten. De oplossing biedt gecentraliseerde zichtbaarheid en beheer, waardoor IT verkeersstromen kan analyseren en afwijkingen lokaliseren. De oplossing werkt met de Extreme Fabric Connect-oplossing of via netwerken van derden om IoT-apparaten te beschermen. Tot slot is ExtremeDefender volgens Extreme Networks ideaal voor zorgomgevingen.

De technologie is flexibel en heeft aanpassingsvermogen, waardoor netwerken snel inspelen op de eisen van de bedrijven die erop vertrouwen. Daarbij kunnen ze oplossingen combineren om aan zakelijke behoeften te voldoen. Dit zonder rip and replace of her- en bijscholing, zo belooft Extreme Networks.

Omdat de netwerkrand de primaire toegang voor gebruikers, apparaten en IoT is geworden, is het ook de focuspunt voor beveiligingsoplossingen geworden. Smart OmniEdge is volgens de leverancier intrinsiek veilig, van het wifitoegangspunt tot de ethernet-switches die zich uitstrekken over de campus tot aan het datacenter. De oplossing heeft geautomatiseerde compliance-controles, bedreigingsdetectie, en analyse- en beperkingsmogelijkheden vanaf het moment dat het IoT-apparaat in werking is gesteld tot de voltooiing van de gebruikerssessie.