Atos neemt observatiedienst Mundi in gebruik

ICT-dienstverlener Atos heeft de aardobservatiedienst Mundi in gebruik genomen. Het platform gebruikt satellietdata van het Europese Copernicus-programma. Inmiddels gebruiken verschillende klanten van Atos de informatie. 

Dankzij Mundi krijgen bedrijven toegang tot realtime geografische satellietdata. De dienst is bestemd voor diverse soorten bedrijven en instellingen, van grote industriële spelers en nationale ruimteagentschappen tot MKB-bedrijven en startups. Zij kunnen er nieuwe producten en diensten mee ontwikkelen. De satellietgegevens kunnen inzicht geven in onder meer deze situaties:

  • Wetenschappers krijgen meer inzicht in klimaatverandering
  • Overheden en steden kunnen stedelijke ontwikkelingen beter beheren
  • Olie- en gasbedrijven kunnen risico’s in kaart brengen
  • Boeren krijgen meer inzicht in gewassen en opbrengsten

De oplossing van Atos geeft ook toegang tot tools om data te verwerken. Er wordt een robuuste infrastructuur gebruikt waarmee bedrijven clouddiensten snel in de markt kunnen zetten. Het platform kan worden gebruikt in uiteenlopende sectoren en markt. Atos noemt als voorbeeld de maakindustrie, de verzekeringsmarkt, nutsbedrijven, de agrarische sector, bosbouw, stedelijke dienstverlening en de noodhulpverlening.

Nieuwe diensten moeten met behulp van Mundi tot een betere en snellere besluitvorming zorgen, mede dankzij accurate voorspellingen. Ook diensten die een beter begrip van het functioneren van de planeet en ecosystemen mogelijk maken, noemt het IT-bedrijf als voorbeeld.