IBM versterkt IoT-aanbod met de aankoop van Oniqua Holdings

IBM neemt Oniqua Holdings over. Met de aankoop wil de techgigant zijn greep op de markt voor Internet of Things (IoT) verstevigen. Hoeveel IBM betaalt voor de overname is niet bekend gemaakt. 

Oniqua is gespecialiseerd in Maintenance Repair and Operations (MRO). Het bedrijf helpt bedrijven om proactief bedrijfsinventaris te onderhouden. Hiervan profiteren sectoren als mijnbouw, olie & gas, transport, nutsbedrijven en fabricage. Door problemen vroeg te signaleren en te voorspellen kunnen storingen worden voorkomen. Daardoor ligt het werk minder vaak stil.

In een persbericht verwijst IBM naar onderzoek door Aberdeen Group waaruit blijkt dat de helft van alle ongeplande uitval te wijten is aan gebrek aan reserveonderdelen. Door onderdelen via sensoren in de gaten te houden, kan uitval worden voorspeld zodat onderdelen op tijd aanwezig zijn. IBM wil de diensten van Oniqua combineren met eigen oplossingen als Maximo en Tririga waardoor alle bedrijfsdata op een plek te vinden zijn.

Oniqua heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Denver en heeft een vestiging in het Australische Brisbane. Het bedrijf heeft meer dan vijftig grote klanten. Financiële details over de overname zijn niet bekend.