BTC kiest ElioT en TNF Mobile voor beveiligde M2M-diensten

IT- en telecomspecialist BTC gaat samenwerken met ElioT en TNF Mobile voor het leveren van Machine to Machine (M2M)-systemen. ElioT is gespecialiseerd IoT-system integrator en TNF Mobile is onafhankelijk netwerkoperator. 

Dankzij de samenwerking kan BTC klanten beter adviseren hoe zij om moeten gaan met een wereld waarin data een steeds grotere rol speelt. Steeds meer machines en apparaten zijn met elkaar verbonden en wisselen informatie uit. Het verzamelen en analyseren van data neemt in rap tempo toe. Bedrijven gebruiken die informatie om zakelijke beslissingen te nemen.

BTC is afgelopen jaren sterk gegroeid in de sectoren transport & logistiek, energie & nutsbedrijven en beveiliging & bewaking. In deze sectoren speelt M2M-technologie een belangrijke rol. Door de samenwerking met ElioT en TNF Mobile verwacht BTC klanten beter te kunnen voorzien van beveiligde mobiele dataverbindingen.

ElioT en TNF Mobile werken al langer samen. Op de Nederlandse markt is ElioT uitgekozen als ‘preferred distribiteur’ van TNF Mobile. ElioT levert het volledige aanbod van TNF Mobile bestaande uit roamingcontracten met wereldwijd dekkende netwerken. Voorbeelden zijn multi-netwerk roaming, vaste IP-adressen door middel van een IP-sec VPN, eSIM en uitgebreid inzicht in portalen, zoals Cisco Jasper.