Juniper Networks introduceert routingplatform voor 5G en IoT

Netwerkspecialist Juniper Networks komt met het MX Series 5G Universal Routing Platform en andere software-innovaties waarmee bedrijven snel en flexibel clouddiensten kunnen ontwikkelen. 

Volgens Juniper kunnen serviceproviders steeds moeilijker winst maken met complexe netwerken die gebruik maken van 5G of SD-WAN. Ook de toename van data dankzij IoT, edge en cloud computing zorgen ervoor dat verdienmodellen onder druk staan. De huidige infrastructuur is te statisch, te duur en te kwetsbaar voor cybergevaren. Ze zijn niet schaalbaar en bieden onvoldoende flexibiliteit, schrijft de netwerkspecialist.

Het nieuwe routing platform van Juniper moet ervoor zorgen dat service providers in kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van 5G en IoT. Het nieuwe MX-platform is gebouwd rond de nieuwe Penta Silicon, een programmeerbare 16nm-processor met geïntegreerde beveiliging. Volgens Juniper kunnen de kosten hierdoor drie tot vier keer omlaag in vergelijking met softwaregebaseerde oplossingen.