Rittal toont Edge-oplossingen op CeBIT

Rittal presenteert tijdens CeBIT in Hannover zijn infrastructuur-oplossingen voor edge-scenario’s met zijn partners. Het gaat daarbij om naar eigen zeggen toekomstgerichte edge-systemen voor verschillende sectoren, van Smart Industry tot Smart Mobility. Tijdens CeBIT levert Rittal ook een keynote-spreker in de persoon van Andreas Keiger, Executive Vice President Global Business Unit IT. Hij zal op woensdag de presentatie Discover the Edge – Smart Solutions. Real Business geven, om 10:45 uur in de Center Stage Hal 12 tijdens de CeBIT Cloud & Data Center Summit.

In 2019 zouden edge-IT-systemen al 40 procent van de gegevens van het Internet of Things kunnen verwerken en analyseren. Andere schattingen gaan ervan uit dat uiterlijk 2025 ongeveer 60% van de cloud servers zich in edge-datacenters zal bevinden, zo stelt Rittal. Onder het motto “Discover the Edge” kunnen bezoekers op de stand edge-systemen van Rittal zelf zien. Rittal speelt daarmee in op de digitale transformatie van economie en maatschappij. Deze transformatie voltrekt zich zowel in de industrie als in de gezondheidszorg, de logistiek, de overheid en in alle infrastructuurgebieden van steden.

“Ondernemingen in alle branches staan wat de digitalisering betreft voor verschillende uitdagingen. Met onze hybrid cloud package oplossingen helpen wij ondernemingen om de door hen benodigde IT-infrastructuur snel, eenvoudig en economisch te realiseren. Hierdoor profiteren ondernemingen langdurig van de voordelen die innovatieve systemen voor edge-datacenters bieden.”, aldus Keiger.

slimme systemen

Zo presenteert Rittal samen met de partners ABB en HPE op het gebied van “Smart Industry” toepassingen die vooral zijn gericht op de digitalisering van industriële omgevingen. Hier ervaren ondernemingen hoe zij een fail-safe datacenter met hoge beschermklasse binnen of buiten de productiehal opbouwen als er door een moderne productie-installatie (“Smart Factory”) lokaal meer IT-capaciteit nodig is.

Op het deel “Smart Healthcare” kunnen bezoekers zich laten informeren over de uitdagingen die de digitalisering voor ondernemingen in de gezondheidszorg met zich mee brengt. Bezoekers krijgen hier antwoorden op vragen over hoe gevoelige patiëntgegevens in de zorg betrouwbaar kunnen worden beveiligd.

De verwerking van grote hoeveelheden gegevens voor intelligente technologieën zoals autonoom rijden en verkeersregelsystemen moet veilig en vooral snel zijn. Een hoge beschikbaarheid van gegevens met geringe latentietijden zo dicht mogelijk bij de gegevensbron is daarom van essentieel belang. In het deel “Smart Mobility” vinden bezoekers hier passende systemen voor.

koelsystemen

Om ervoor te zorgen dat de IT-systemen in datacenters betrouwbaar en storingsvrij werken, is ook een krachtige koeling noodzakelijk. Op de CeBIT toont Rittal een compleet spectrum nieuwe IT-koelsystemen – van losse racks tot aan een volledig datacenter voor een IT-koeling die is afgestemd op de behoefte. Hiertoe behoren koelsystemen op basis van koudemiddel met vermogens van 20 kW, hybride systemen (met indirecte vrije koeling) met koelvermogens van 35 kW en een nieuwe generatie watergekoelde IT-koelsystemen.

Smart Talks

In aanvulling op de exposities en de keynote geven deskundigen dagelijks korte lezingen over Smart Mobility, Smart Retail en Smart Finance. In het CeBIT-conferentieprogramma “d!talk” is Rittal bovendien topspreker met lezingen over trendthema’s zoals “Open Compute Infrastructure – Open Hardware. Open Software. Open Future.” en “The Greenest Datacenter in Europe: Lefdal Mine Datacenter Norway” op de Expert Stage in hal 12.