Schneider Electric en Stäubli Robotics werken samen aan robotica

Robotspecialist Stäubli Robotics gaan samenwerken met automatiseerder Schneider Electric. De twee willen robots van Stäubli integreren in het EcoStruxure Machine-platform van Schneider.

Stäubli en Schneider gaan de vierassige robot TS SCARA integreren in het Schneider-platform. Hierdoor kan de robot worden geprogrammeerd op basis van een standaard PLC-programmeertaal. Complexe, specialistische robot-programmeertaal is niet langer nodig. Ook is bepaalde hardware niet langer nodig. Daardoor zal het aantal interfaces, de hoeveelheid bedrading en de benodigde installatieruimte flink worden beperkt.

Schneider heeft jarenlange ervaringen met automatiseringsoplossingen voor machinebouwers. Het ontwikkelde onder meer de Internet of Things (IoT)-oplossing ExoStruxure. Dit platform brengt data van bedrijven samen voor analyse. Stäubli Robotics ontwikkelt gespecialiseerde roboticaoplossingen voor uiteenlopende industrieën, waaronder elektronica, medische apparatuur, automotive, voedingsmiddelen, kunststoffen en mechanica.

Tijdens de Vision, Robotics & Motion-beurs in Veldhoven (6 en 7 juni) wordt getoond hoe de samenwerking in de praktijk uitpakt. Zo is te zien hoe de robot werkt. Ook andere robotica-oplossingen van Schneider Electric zijn er te zien. Toegang is gratis.