Vodafone en The Next Web organiseren IoT Challenge

Vodafone en mediabedrijf The Next Web gaan gezamenlijk een wedstrijd organiseren voor startups op het gebied van Internet of Things (IoT)-toepassingen. Dit maakten beide bedrijven vandaag bekend.

De organisatoren van de wedstrijd willen met het project grote bedrijven koppelen aam startende ondernemers die op het gebied van het IoT frisse ideeën hebben. Dit om een oplossing te kunnen vinden voor vaak zakelijke, maar ook maatschappelijke vraagstukken zoals verkeersstromen in kaart brengen, productieprocessen duurzamer maken en waterkwaliteit verbeteren. Het IoT kan hiervoor vaak goede oplossingen bieden.

IoT Challenge

Vodafone en The Next Web hebben een aantal bedrijven geselecteerd die met grote vraagstukken zitten. Dit zijn onder andere drinkwaterbedrijf Vitens, Politie Nederland, Facilicom Group, Heineken en de Efteling. Zo zoekt Politie Nederland een oplossing voor milieucriminaliteit, door de kwaliteit van water uit de buurt te meten om erachter te komen in welke mate het grote publiek het water vervuilt. De Efteling zoekt een oplossing voor voorspellend onderhoud en het in kaart brengen van bezoekersstromen. Facilicom Group zoekt een oplossing voor een slimme rolstoelen en luchthaven-caddy’s voor gehandicapte mensen. “Bij het Internet of Things denk ik niet aan apparaten, sensoren, computers en systemen, maar aan mensen. Ik zie meteen voor me welke oplossingen ons dagelijks leven makkelijker maken. En ik ben trots dat Vodafone als innovatieve partij daarin elke dag weer het verschil kan maken”, aldus directeur zakelijk John van Vianen van Vodafone in een commentaar.

Bron: Vodafone