Honeywell en AT&T slaan handen ineen voor leveren IoT-diensten

Telecomconcern AT&T gaat samenwerken met Honeywell om wereldwijd Internet of Things (IoT)-oplossingen te leveren aan het vrachtvervoer. Beide bedrijven verwachten dat IoT de efficiency van vervoerders kan verbeteren. 

Het is de bedoeling dat vrachtbedrijven sensoren kunnen gebruiken om hun lading in de gaten te houden. Dat gaat verder dan alleen informatie over de locatie. Sensoren kunnen ook schokken, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtdrukveranderingen registreren. Een vervoerder krijgt een melding bij incidenten zodat er kan worden ingegrepen.

Door AT&T Control Center te gebruiken via het wereldwijde netwerk van AT&T kan de IoT-oplossing van Honeywell beter worden geschaald. Honeywell gebruikt de diensten van AT&T voor diverse vormen van connectiviteit, zoals mobiel en draadloos, maar ook voor beheerde netwerkdiensten en teleconferencing.