Nieuwe versie Dell Boomi-platform verbetert IoT-integratie

Dell Boomi heeft een nieuwe versie van het Boomi-platform aangekondigd. Daarin is ondersteuning voor Internet of Things (IoT) verbeterd. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd voor het ontwikkelen van low code workflow-applicaties. Verder voert de release verbeteringen door om de productiviteit van Boomi-developers te verhogen.

Met Boomi kan data die zowel in de cloud als lokaal opgeslagen staat worden geïntegreerd. De integratie van data uit verschillende ‘things’ in een IoT-netwerk wordt steeds belangrijker, laat Dell Boomi weten. De nieuwe release zorgt ervoor dat dit makkelijker kan.

De Boomi-technologie ligt onder meer aan de basis van een Nederlands IoT-platform voor de gezondheidszorg van start-up digitalAngel. Dit pilotproject richt zich op slimme matrassen, waarbij gegevens van matrassensoren in realtime worden gedeeld met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel, zodat patiënten permanent bewaakt kunnen worden.

In de nieuwe Boomi-release worden de volgende functies beschikbaar gesteld:

 • Ondersteuning van Edge devices
  IoT-integratiepatronen vereisen een naadloze integratie van apparaatgegevens, applicatiedata en medewerkers. Boomi Atom is een schaalbare, flexibele, lichtgewicht run-time engine die het mogelijk maakt integraties op verschillende manieren uit te rollen: in de Boomi Atom Cloud, in een public of private cloud of op locatie. Met Boomi Atom kunnen klanten altijd en overal integraties uitvoeren en webdiensten hosten en beheren. Dat kan op locatie, in de cloud of op edge devices.
 • IoT-protocolondersteuning
  Boomi biedt de best mogelijke verbinding met applicaties in de cloud en op locatie, maar ook met bronnen van apparaatgegevens via diverse IoT-connectiviteitsprotocollen, waaronder open standaarden als AMQP, MQTT en REST.
 • Workflow-automatisering voor IoT
  Waardevolle bedrijfsresultaten zijn het gevolg van een optimale combinatie van applicaties, gebruikers en data. Boomi Flow stelt organisaties in staat bedrijfsprocessen te creëren die waar nodig reageren op waarschuwingen of triggers, zodat een medewerker kan worden ingeschakeld voor verdere vervolgstappen.
 • Boomi Environment Management
  IoT deployments draaien vaak om vele duizenden devices verspreid over een groot gebied, waardoor meerdere edge gateways veelvoorkomende applicatie-integratiefuncties moeten uitvoeren. Met Boomi Environment Management kunnen klanten een applicatie-integratieproces in één keer ontwerpen, updaten of verwijderen. Veranderingen worden automatisch doorgevoerd in alle Boomi Atoms en de bijbehorende gateways in hetzelfde gebied. IoT-integratieprocessen kunnen in verschillende omgevingen worden ontwikkeld, getest en uitgevoerd en geven daarbij ten bate van audits volledig inzicht in wat door wie werd geïmplementeerd.