Nieuw Aruba-netwerk voor Ziekenhuis Amstelland

Systemintegrator Zetacom heeft Ziekenhuis Amstelland voorzien van een nieuw datanetwerk. Daarmee is het vijftig jaar oude ziekenhuis voorbereid op de toekomst waarin onder meer Internet of Things (IoT) een steeds belangrijker rol zal spelen. 

Gekozen is voor een datanetwerk van Aruba. Zowel medewerkers, patiënten als bezoekers kunnen er gebruik van maken. Het netwerk voldoet aan alle eisen die zijn gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Bovendien is het netwerk klaar voor toekomstige ontwikkelingen zoals IoT, Asset Tracking en IndoorWay finding.

Zetacom verving het verouderde Cisco-datanetwerk voor een netwerk van Aruba om zo gebruik te kunnen maken van de nieuwste netwerktechnologieën. Het ziekenhuis verwacht hiermee zowel zijn korte- als langetermijn ICT-strategie waar te kunnen maken.

In een blogbericht schrijft Zetacom dat er een stijgende behoefte is aan hoogwaardige datanetwerken binnen ziekenhuizen. Daar zijn verschillende redenen voor. Er is een sterke toename van gebruikers met smart devices die wifi gebruiken. Ook gebruiken fabrikanten van medische apparatuur steeds vaker het wifi-netwerk. Denk daarbij aan bedden, rolstoelen en infuuspompen die te traceren zijn met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE)-technologie.

Door de oplossing van Aruba te kiezen kan het ziekenhuis tegemoet komen aan deze nieuwe eisen zonder dat de beheerlast van de ICT-afdeling toeneemt, aldus Zetacom. Het ICT-bedrijf verzorgde al langer de telefonieomgeving voor Ziekenhuis Amstelland.