Hackathon moet IoT in e-fulfilmentsector aanjagen

Logistiek samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub organiseert op 8 juni een hackathon op het gebied van Internet of Things (IoT). Tien uur lang werken professionals en studenten aan uitdagende business cases op dit gebied.

Sinds 2016 werken overheden, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen samen in het e-Fulfilment Hub om de regio Midden Limburg te profileren als toonaangevende e-fulfilmentregio van Noordwest-Europa. Het collectief vindt dat er nog te weinig wordt ingespeeld op digitale mogelijkheden. IoT is een voorbeeld, dat kansen biedt voor het integreren van informatiestromen, procesoptimalisatie en efficiëntere transportplanning.

Volgens e-Fulfilment Hub is een proactief beleid nodig om kwaliteit, snelheid en voorspelbaarheid te verbeteren. Bovendien genereren e-fulfilmentbedrijven veel data waarmee ze hun efficiency kunnen vergroten met behulp van kunstmatige intelligentie. IoT kan ook zorgen voor het transparanter maken van track and trace methoden, zodat consumenten en logistiek dienstverleners meer inzicht krijgen in de logistieke stromen.

Met de hackathon hoopt e-Fulfliment Hub slimme ICT-innovaties te introduceren in de wat traditioneel ingestelde logistieke sector. In de ECI Cultuurfabriek in Roermond gaan logistieke professionals, ICT-specialisten en studenten tijdens een tien uur durende marathon aan de slag om oplossingen te realiseren voor enkele business cases. In teamverband zoeken ze naar creatieve oplossingen op het snijvlak van logistiek en ICT.