Slimme Festivals

Soort: smart evenementen en festivals

Sector: Evenementenbranche, Energiesector

Eindklant: Into the Great Wide Open Festival/Welcome to the Village Festival

Betrokken partijen: Watt-Now, F&L Powerrental, Innofest, Loratec

 

Het precies meten van stroomverbruik op festivals is ingewikkeld omdat festivals geen stroommeters hebben. Daarom betalen cateraars en standhouders een vast tarief voor hun standplaats inclusief elektra. Dit systeem draagt er echter niet aan bij dat zij kiezen voor duurzame oplossingen, zoals LED-verlichting, die zo min mogelijk stroom verbruiken. Samen met partners Watt-Now en F&L heeft Loratec het afgelopen festivalseizoen op onder andere Into the Great Wide Open en Welcome to the Village gewerkt aan stroomkasten van F&L uitgerust zijn met stroommeters. De data van deze stroommeters is met LoRa-nodes van Loratec via het LoRa-netwerk doorgestuurd naar de backend waar Watt-Now op basis van deze data een overzicht van het verbruikte stroomverbruik per cateraar in kaart bracht en dit afrekende met elke cateraar. Een beloning voor duurzaamheid door een lagere rekening.

Info: http://innofest.co/