Slimme afvalbakken voor waste management

Soort: smart city & smart logistics

Sector: Overheid, Afvalverwerkingsindustrie

Eindklant: Gemeente Winterswijk

Betrokken partijen: Grijsen Park & Straatdesign, Loratec, IM The Solution en Nowark Rengelink

 

Loratec heeft met partners een systeem ontwikkeld dat met sensoren de ‘vulgraad’ van afvalbakken meet en zo afvalinzameling efficiënter maakt en ophaalroutes optimaliseert. Deze data wordt via communicatienetwerk LoRa doorgestuurd naar een backend waarna de afvalinzamelingsdienst via een userinterface kan zien welke bakken vol of bijna vol zijn en dan actie kan ondernemen door deze afvalbakken te legen. De keuze voor het LoRa-netwerk is bewust gemaakt omdat dit in eigen beheer kan worden opgezet van een ‘private network’ en waarmee gemeenten of steden een netwerk in eigen beheer kunnen managen. Het scheelt dus maandelijkse kosten en de initiële investeringen in dit netwerk worden gespreid over uiteenlopende toepassingen. Aan de hand hiervan wordt een kostenbesparing gerealiseerd omdat enkel de volle afvalbakken worden geledigd. Bovendien levert het systeem een bijdrage aan een schoner leef- en woonomgeving.

Info: http://www.loratec.nl/smart-city/