Slimme afvalbakken in Leusden

Soort: smart city

Sector: Overheid

Eindklant: gemeente Leusden

Betrokken partij: KPN

 

De gemeente Leusden streeft naar een toekomstgericht beleid waarbij duurzaamheid en verbinding met inwoners centraal staat. Samen met KPN wordt de stap naar Smart City gemaakt. Er is gekozen voor verschillende Proofs of Concept (PoC). Een voorbeeld is de slimme afvalbak met daarin vulgraadsensoren. De sensoren meten hoe vol een afvalbak precies is. Die data gaat naar medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het legen. Zo kan de route voor het legen van de afvalbakken slim worden bepaald. Leusden is ook bezig met PoC’s op het gebied van slim parkeren en slim bouwen. Samen met KPN is gekozen voor kleine projecten om daarvan te leren en successen op te schalen.

Info: https://www.kpn.com/