Sky Sports kan met Mondicon altijd en overal sportevenementen uitzenden

Soort: smart camera, smart broadcasting

Sector: Broadcasting, sport

Eindklant: Sky Sports

Betrokken partijen: Mondicon

 

Sky Sports is in Engeland marktleider in sportgerelateerde tv-programma’s zoals de Premier League, Champions League en Formule 1. Voor Sky Sports is het altijd en overal live kunnen uitzenden van groot belang. Helaas is niet overal betrouwbaar internet met voldoende capaciteit om de beelden live te verzenden zoals vanuit/af helikopters of rijdende motoren tijdens de Tour de France of uiteenlopende locaties zoals Azerbeidzjan en Kazachstan voor de Champions League. Mondicon leverde een oplossing waarmee Sky live-beelden altijd en overal kan verzenden. De camera’s worden aangesloten op geavanceerde 4G-internetrouters, soms achterop de camera of in de rugzak van een cameraman. De Mondicon SIM-kaarten in de router maken verbinding met meerdere mobiele netwerken zodat Sky niet afhankelijk is van één provider en worden gebundeld tot een grote dataverbinding die de televisiebeelden live kan verzenden. De oplossing is voor Sky flexibeler en betaalbaarder dan satelliet-broadcasting.

Info: https://www.mondicon.com/