Sensortechnologie in het Slingeland Ziekenhuis

Soort: smart sensing

Sector: Zorg

Eindklant: Slingeland Ziekenhuis

Betrokken partijen: NORISK IT, Fujitsu

 

Digitale co-creatie is de nieuwe standaard voor innovatie geworden en Fujitsu omarmt dit concept door kennis, ideeën en middelen te bundelen met klanten. Eén van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden van co-creatie is volgens algemeen directeur Bas de Reus van Fujitsu Nederland het project Sensing Clinic in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het ziekenhuis en Fujitsu hebben samen slimme pleisters ontwikkeld die de vitale functies van de patiënt realtime en 24×7 meten. De data wordt anoniem opgeslagen en geanalyseerd om betere zorg te kunnen bieden. “Artsen en verpleegkundigen houden zo meer tijd over voor de patiënt zelf en de patiënt wordt niet langer gestoord voor routinematige metingen”, aldus algemeen directeur Chrit van Ewijk van het Slingeland Ziekenhuis. “Vitale functies van patiënten worden meerdere keren per dag gemeten, maar buiten die momenten moesten we het doen met onze klinische blik. Dankzij deze oplossing kunnen we betere resultaten voor de patiënt garanderen, behandelingstijden verkorten en onze personeelsbezetting effectiever plannen.”

Info: https://www.smartfarm.nl/fieldmate