Sensoren in wegdek voor strooiwagens

Soort: smart traffic

Sector: Transport

Eindklant: BAM Infra

Betrokken partijen: T-Mobile, Nowi, gemeente Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam

 

Bij koud weer volgt eerst een visuele inspectie voordat er wordt gestrooid. Door het gebruik van IoT behoort dat tot het verleden. Via een sensor in het asfalt krijgen de verantwoordelijke diensten automatisch bericht als het glad is. De slimme sensoren laden zichzelf op met ongebruikte energie uit de gsm- en 4G-netwerken. Deze slimme innovatie komt van de Nederlandse sensorontwikkelaar Nowi. Het gaat om een pilot van BAM Infra dat zo onderstreept dat duurzaamheid en innovatie centraal staan binnen het bedrijf. Dankzij de sensoren wordt er alleen gestrooid waar dat nodig is. Daardoor wordt er minder zout gebruikt en dat is goed voor het milieu. Bij het project wordt de energiezuinige NB-IoT-technologie gebruikt om gegevens door te sturen. De sensoren worden in het bestaande wegdek aangebracht.

Info: https://www.nowi-energy.com/