Philadelphia wil betere zorg verlenen dankzij IoT

Soort: smart health

Sector: Zorg

Eindklant: Philadelphia

Betrokken partijen: Cisco, Digitale Versnelling Nederland (DVN)

 

De landelijke zorginstelling Philadelphia wil het gebruik van digitalisering in de zorg versnellen. Het doel is een betere leefomgeving voor mensen met een beperking en het ontlasten van zorgverleners. Er zijn tal van voorbeelden van slimme innovaties bij Philadelphia, zoals slim incontinentiemateriaal die met een sensor detecteert of er moet worden verschoond. Verder is er DigiContact waardoor er altijd video een videoverbinding contact gelegd kan worden met patiënten. Ook bijzonder is de sociale robot. Tot slot is er Slimme Nachtzorg waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoren (deur, camera met bewegingssensor). Er wordt ook getest met gezichtsherkenning door robots en GPS in de hak van de schoen van dwalende mensen. Maar ook hoe ander (slim) licht erbij kan helpen dat cliënten overdag actiever zijn en ‘s nachts beter slapen.

Info: https://www.philadelphia.nl/