Leven is water

Soort: smart health

Sector: zorg

Eindklant Leven is water

Betrokken partijen: Betabit, KPN, Microsoft Azure

 

Omdat het aantal alleenstaande ouderen snel stijgt, gebeurt het steeds vaker dat een oudere door een ongeluk of acuut medisch probleem hulpeloos in huis liggen. LevenIsWater wil er wat aan doen. Het gaat om een startup van ingenieur Auke van Balen. Hij maakte een systeem dat het watergebruik in huis in de gaten houdt. Dit is een betrouwbare indicator of alles goed gaat, want voor het gebruik van water is een menselijke handeling vereist. Het IoT-concept werkt via het KPN LoRa-netwerk en gebruikt Microsoft Azure. Betabit ontwikkelde de interface tussen LoRa en Azure. Als er enige tijd geen water is gebruikt verstuurt het systeem een alarmbericht waarna betrokkenen kunnen informeren of er niets aan de hand is.

Info: http://www.leveniswater.nl/