Horecagroothandel HANOS monitort de winkelvloer met IoT

Soort: smart retail

Sector: groothandel

Eindklant: HANOS

Betrokken partijen: Ctac

 

De horecagroothandel HANOS doet op dit moment een pilot met IoT om kansen van de nieuwe technologie in kaart te brengen. Retailers kunnen gebruik maken van IoT door de inzet van beacons, RFID-chips en sensoren. Zo ontstaat er een actueel beeld zodat je meteen kunt ingrijpen, bijvoorbeeld als er veel klanten rondlopen maar er weinig kassa’s open zijn. Door het gebruik van heat mapping is het mogelijk te bepalen welke routes klanten volgen. Zo kom je snel achter knelpunten. Ook is het mogelijk om consumenten gepersonaliseerde aanbiedingen en producten aan te bevelen dankzij beacontechnologie. Er is ook een HANOS-app die gekoppeld kan worden met IoT.

Info: https://www.ctac.nl/Home