Heijmans zorgt voor slim gebouwenbeheer

Soort: smart building

Sector: bouw

Eindklant: Heijmans

Betrokken partijen: Itvisors, Clickeyen CSU

 

Heijmans ontwikkelde BeSense, een slim sensorsysteem dat allerlei data verzamelt van gebouwen met het doel de werkomgeving slimmer, aangenamer en duurzamer te maken. Met sensoren wordt informatie verzameld over het gebruik van ruimtes en de bezetting van het gebouw. Dat gebeurt anoniem door sensoren op bureaus, aan muren of aan plafonds. Ze meten ruimtebezetting, temperatuur, CO2-gehalte, lichtintensiteit en luchtvochtigheid. Alle sensordata komt via het LoRa-netwerk samen op het Microsoft Azure-platform in de cloud. De gegevens worden ontsloten via de Mendix-applicatie waarna schoonmakers, medewerkers, facility managers en CEO’s er gebruik van kunnen maken.

Info: https://www.heijmans.nl/nl/besense/