Fysieke belasting van militairen meten met IoT

Soort: wearables

Sector: Defensie

Eindklant: Koninklijke Nederlandse Landmacht

Betrokken partijen: Evalan, Universiteit van Twente

 

Het Amsterdamse Evalan levert IoT-technologie aan defensie. Sensoren in de laarzen van militairen gaan meten hoe zwaar ze fysiek worden belast. Dit zogeheten ARMOR project kan de fysieke conditie, het uithoudingsvermogen en de veerkracht van militairen tijdens een training bepalen. Sensoren worden geïntegreerd in het systeem om verschillende fysiologische parameters van de soldaten te meten terwijl ze deelnemen aan trainingsmissies. De verzamelde metingen worden verwerkt met algoritmen van de Koninklijke Landmacht en de Universiteit van Twente. Het systeem is bedoeld om het aantal verwondingen dat militairen oplopen tijdens de training terug te dringen en trainingsprogramma’s te optimaliseren.

Info:  www.evalan.com