Crossyn Automotive sluit auto’s aan op internet

Soort: smart car

Sector: automotive

Eindklant: Crossyn

Betrokken partijen: T-Mobile

 

Het Tilburgse Crossyn verzamelt gegevens van voertuigen en het rijgedrag van berijders via een zelf ontwikkeld Analytics of Things Platform. De berijder bepaalt wat er met deze gegevens gebeurt. De informatie kan bijvoorbeeld worden gedeeld met garages, verzekeraars of leasemaatschappijen. Crossyn kan via sensoren honderden punten in de auto uitlezen en monitoren. Van de slijtage van remschijven tot het benzineverbruik en de gemiddelde snelheid. Onlangs sloot het bedrijf een overeenkomst met T-Mobile om duizenden auto’s aan te sluiten. Dit biedt een aantal voordelen. Zo kunnen servicebeurten efficiënter worden uitgevoerd en mankementen eerder worden opgespoord. Ook kunnen bestuurders door verzekeraars of leasemaatschappijen worden beloond als ze zuinig of risicomijdend rijden.

Info: https://founders.t-mobile.nl/