Amsterdam Arena wil het slimste stadion worden

Soort: smart stadion

Sector: Sport en ontspanning

Eindklant: Amsterdam Arena

Betrokken partijen: KPN, Eaton, Huawei, Microsoft, gemeente Amsterdam

 

In de Amsterdam Arena wordt volop geëxperimenteerd met slimme technologieën. Het Amsterdam ArenA Innovation Center speelt daarin een centrale rol. Het is een soort proeftuin voor nieuwe ideeën. Zo moet dankzij IoT een parkeerplaats zoeken tot het verleden behoren. Ook helpt IoT bij het vinden van de juiste zitplaats zonder opstoppingen. Toegang via gezichtsherkenning moet mogelijk worden, net als intelligente verlichting voor crowd control. De Amsterdam Arena wordt verbouwd voor 50 miljoen euro voor het EK 2020, een uitgelezen moment om dit soort innovaties te introduceren.

Info: http://www.amsterdaminnovationarena.com/