Orange lanceert IoT Rapid Development Kit in België

In België introduceert Orange een Rapid Development Kit voor bedrijven die gebruik willen maken van Internet of Things (IoT)-oplossingen. De stap volgt op het landelijk uitrollen van Narrowband IoT en LTE-M. 

De Rapid Development Kit wordt aangevuld met ‘Connected Things’, een commercieel aanbod dat bedrijven van begin tot eind begeleid bij het bouwen van veilige IoT-oplossingen. De oplossing begeleidt bedrijven bij het onmiddellijk beschikbaar maken van gemeten data. De Rapid Development Kit is bedoeld voor professionele klanten. De kit omvat alles wat nodig is om prototypes en producten te ontwikkelen op het mobiele IoT-netwerk van Orange.

Bij de Rapid Development Kit is zes maanden gratis gebruik van het IoT-netwerk van Orange inbegrepen, evenals een radiomodule met een Orange-simkaart. Ook wordt voorzien in plug-and-playsensoren (om de temperatuur, luchtkwaliteit, geografische positie et cetera te meten). Na zes maanden kan de klant kiezen voor een prepaid- of postpaidformule van Connected Things om verbonden te blijven via het mobiele IoT van Orange.

Orange Belgium lanceert ook Orange Maker. Dit fungeert als een IoT Application Enabler, waarmee de gebruiker eenvoudig hardware op het IoT-netwerk van Orange aansluit. Orange Maker verzamelt data van verbonden apparaten. Het voegt met een wizard automatiseringsregels toe.

Orange voegde in 2017 de mobiele LPWA-netwerklagen (Low Power Wide Area) toe, die miljoenen alledaagse objecten met IoT kunnen verbinden. In combinatie met de Connected Things-diensten die Orange nu lanceert, krijgen klanten niet alleen toegang tot het internet; ze kunnen nu ook snel live gaan met hun IoT-oplossingen dankzij een interface die onmiddellijk de activiteit van verbonden objecten toont.