Microsoft, VMware en Dell werken samen bij IoT-oplossing

Drie giganten uit de tech-industrie werken samen aan een Internet of Things (IoT)-oplossing. Het doel is verticale markten beter te kunnen bedienen. Microsoft gebruikt zijn Azure IoT Edge-oplossing, VMware zet Pulse IoT Centre in en Dell past de Intel Atom Edge Gateways toe. 

De oplossing komt in de tweede helft van het jaar beschikbaar, valt te lezen in een persbericht van Dell. De drie technologiebedrijven hopen het makkelijker te maken voor bedrijven om veilige IoT-oplossingen te implementeren.

Ze wijzen erop dat de technologie nu te gefragmenteerd is. Dit maakt het ontwikkelen van IoT-oplossingen kostbaar. Het kost veel manuren om ze werkend te krijgen. Dat heeft te maken met de veelheid aan beschikbare hardware, software en clouddiensten. Bovendien worden de eisen aan veiligheid en privacy steeds hoger en willen bedrijven gebruik maken van geavanceerde diensten zoals artificiële intelligentie (AI).

De gezamenlijke oplossing levert IoT-infrastructuur, managementcapaciteiten en beveiliging. Er zijn drie onderdelen:

  • Kunstmatige intelligentie aan de rand met Microsoft Azure IoT Edge. Deze applicatie breidt cloud-intelligentie uit naar edge devices. Hierdoor kunnen devices lokaal taken uitvoeren.
  • Het managen en monitoren van edge devices met VMware Pulse IoT Center. Dit zorgt voor een veilige managementoplossing en het monitoren van verschillende gecertificeerde edge devices.
  • Snelle en robuuste Dell Edge Gateways. Deze IoT-devices met dualcore Intel Atom processoren verbinden verschillende draadloze en bedrade devices om gegevens te verzamelen en analyseren.