ALSO lanceert website voor IoT-portfolio

Distributeur ALSO heeft aangekondigd een nieuwe website te lanceren die speciaal is bedoeld om klanten toegang te geven tot een breed scala aan IoT-oplossingen. Met het nieuwe IoT-portfolio kunnen resellers gebruik maken van een reeks end-to-endoplossingen.

ALSO meldt dat de IoT-markt snel groeit. Het bedrijf wijst daarbij op cijfers van Gartner waaruit blijkt dat in 2020 bijna 20,8 miljard apparaten op het internet zijn aangesloten. Consumenten en bedrijven zullen drie biljoen uitgeven aan de nieuwe technologie.

De nieuwe website (www.also-iot.nl)  voorziet de kanaalpartners van hardware, software, analyses en toepassingen om de kansen op deze markt te benutten. ALSO ziet vooral kansen in verticale markten zoals retail, industrie, transport, gezondheidszorg, agrarisch en facilitair.

De distributeur biedt met name end-to-endoplossingen aan in samenwerking met bestaande partners, zoals Microsoft, Avalue, Fujitsu, ConnectedBaltics, Kore Wireless en Zonith. Het bedrijf wil zich nadrukkelijk richten op de groeiende IoT-sector door verschillende diensten te integreren in IoT-oplossingen. Hierdoor verwacht ALSO oplossingen eenvoudig uit te kunnen rollen en te implementeren.

Ook gaat ALSO trainingen en workshops verzorgen en kan op verzoek andere diensten aanbieden, waaronder consultancy, financieel advies, operationele ondersteuning en implementatiebegeleiding, beveiligings- en beheerdiensten, evenals planningsdiensten op het gebied van marketing en ondernemingsgroei.