T-Systems en Microsoft leveren gezamenlijk IoT-diensten

T-Systems en Microsoft werken samen om public cloud-services in de markt te zetten. De bedrijven richten zich onder meer op SAP-toepassingen en managed services op Microsoft Azure en Microsoft 365. De bedrijven zetten ook in op kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT). 

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de Hannover Messe 2018. Beide bedrijven richten hun samenwerking in eerste instantie op IoT. Met Azure als gekozen cloudplatform ontwikkelt en exploiteert T-Systems de ‘Cloud of Things – built on Azure’. Deze oplossing biedt voorgeconfigureerde IoT-diensten, zoals monitoring op afstand voor logistiek, after-salesoplossingen voor de automotive-industrie en track & trace-oplossingen. De open en modulaire architectuur is gebaseerd op Microsoft Azure IoT-services en maakt aanpassing en uitbreiding van het platform mogelijk. De Azure-diensten zijn op dit moment al in vijftig landen verkrijgbaar.

Alle functies die nodig zijn om een IoT-oplossing te bouwen, zoals apparaat- en gebruikersbeheer, rules engine, eventbeheer, simulatie, analyses en configureerbare dashboards zijn direct beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Dankzij de open architectuur kunnen extra services, apparaten en machines worden geïntegreerd, zodat bedrijven eenvoudig en efficiënt complete end-to-end oplossingen kunnen bouwen.