Orange Business Services en Siemens werken gezamenlijk aan Internet of Things-oplossingen

Orange Business Services en Siemens slaan de handen ineen om Internet of Things (IoT) in de industriële sector te stimuleren. De bedrijven willen integratie versimpelen en innovatie aanwakkeren. De focus zal liggen op asset-tracking en -monitoring.

Met de samenwerking hopen beide bedrijven de supply chain verbeteren en digitale producten te ontwikkelen. Dat kan de klanttevredenheid vergroten en biedt kansen voor nieuwe bedrijfsmodellen.

Het doel is bedrijven te stimuleren om machines en fysieke infrastructuur te digitaliseren. Dat kan een schat aan informatie opleveren waarna analyse helpt bij het vergrote van de productiviteit en het verbeteren van de efficiency.

De samenwerking is opgebouwd rondom MindSphere van Siemens, het open IoT-besturingssysteem in de cloud en Datavenue, het Orange IoT en modulaire aanbod voor gegevensanalyse. Orange Business Services levert wereldwijde mobiele connectiviteit, maar ook consulting, systeemintegratie en applicatieontwikkeling.

Klanten kunnen kiezen voor ‘voorverpakte aanbiedingen’, zoals asset-tracking, of aangepaste oplossingen en applicaties. Orange Business Services biedt in eerste instantie connectiviteitscomponenten van Datavenue, waaronder cellulaire en Low Power Wide Area (LPWA)-netwerken. Andere Datavenue-componenten zullen volgen.

Het partnerschap zal zich in eerste instantie richten op Europa, te beginnen met oplossingen die moeten worden uitgerold in Duitsland en Oostenrijk. Om de mogelijkheden van deze samenwerking te demonstreren, zijn Orange Business Services en Siemens aanwezig op de stand van MindSphere op Hannover Messe, hal 9, stand D35.