Belgische IoT-leverancier Rombit wil uitbreiden naar Nederland, Frankrijk en VS

De Antwerpse IoT-leverancier Rombit heeft een overeenkomst gesloten met de Europese organisatie EIT Digital Accelerator om uit te breiden naar het buitenland. Rombit en EIT Digital zijn al in gesprek met het gemeentebestuur van San Francisco om daar smart city- en smart harbour-oplossingen toe te passen. 

Rombit heeft al aan verschillende Belgische steden dergelijke IoT-oplossingen geleverd. Antwerpen is op dit moment een van de grootste steden die de oplossing van Rombit gebruikt, met een half miljoen inwoners en een belangrijke haven in Europa.

Door de overeenkomst hoopt Rombit toegang te krijgen tot nieuwe markten. EIT Digital is een Europees samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties, gericht op innovatie en educatie. Medewerkers van EIT Digital hebben kennis van specifieke eisen op lokale markten. Naast Amerika, heeft Rombit hoge verwachtingen van de Nederlandse en Franse markt. Eerder deed Rombit mee aan de EIT Digital Challenge waar het bedrijf finalist was in de categorie Digital Cities.

Rombit maakt zowel soft- als hardware voor slim beheren van steden en havens. Een van de oplossingen is A*Sign waarmee een stad beter in de gaten kan houden welk effect wegwerkzaamheden hebben op de mobiliteit in de stad. Het bedrijf maakt ook digitale verkeersborden die tijdelijke parkeerverboden aanduiden. De borden zijn verbonden met de cloud en kunnen door de gemeente centraal worden aangestuurd.