T-Mobile komt met compleet Internet of Things (IoT)-programma

Mobiele operator T-Mobile geeft klanten vanaf de zomer met verschillende pakketten toegang tot haar IoT-netwerk. Op deze manier kunnen bedrijven eenvoudig profiteren van de mogelijkheden van het IoT.

De mobiele operator gaat eindgebruikers toegang geven tot het speciale landelijk dekkende NB-IoT-netwerk dat het afgelopen jaar is uitgerold. In de maand juni 2017 ging al een zogenaamd Early Access-programma van start, wat uiteindelijk ongeveer 400 nieuwe klanten heeft opgeleverd. De ervaring die bij deze pilot-sessie is opgedaan, is volgens T-Mobile gebruikt voor het complete aanbod dat nu op de markt komt.

Pakketten en transparante kosten

IoT-netwerkVanaf de maand juni 2018 biedt T-Mobile drie standaardpakketten aan: Pilot met in totaal 10 connecties, Grow  met in totaal 100 connecties en Expand met 1.000 connecties. Voor klanten die klaar zijn om op te schalen, komt in de toekomst het Scale-pakket beschikbaar, een maatwerkpakket dat wordt aangeboden bij meer dan 10.000 connecties of bij specifieke behoeften. Eindgebruikers betalen voor de pakketten een maandelijkse fee. “Ons uitgangspunt voor de kosten is transparantie”, zegt product manager IoT Jasper Pauwelussen van T-Mobile. “De standaard pakketprijzen variëren van 15 tot 750 euro per maand, afhankelijk van het aantal connecties dat eindgebruikers afnemen. De pakketten zijn per maand opzegbaar en wie wil kan eenvoudig overstappen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om binnen het gekozen pakket tijdelijk extra connecties in te zetten. De klant betaalt daarbij alleen voor het werkelijke gebruik. Wel zo eerlijk”. Het huidige bestaande gratis startpakket blijft bestaan en krijgt een upgrade.

Functionaliteit

De focus van het aanbod ligt op het bieden van een volledig beheerd IoT-netwerk. “Technologische ontwikkeling doet mensen en bedrijven groeien. Daarvan willen we iedereen laten profiteren. Of je nu een klein aannemersbedrijf bent of een grote multinational. Of je één connectie nodig hebt of een miljoen. Iedereen kan met ons IoT-netwerk aan de slag.”, aldus Manager IoT Michiel Huisken van de mobiele operator.  “Op onze website kiezen klanten straks zelf het pakket dat bij hen past, zonder langdurige verplichtingen of hoge startup kosten.” Naast het zeer energiezuinig en overal kunnen versturen van IoT-berichten, biedt het IoT-netwerk geavanceerde features voor security, protocol-ondersteuning, firmware-over-the-air updates en lokalisatie. Deze dienstverlening wordt straks eenvoudig online aangeboden, zodat klanten zonder hulp en laagdrempelig kunnen starten.”

Bron: T-Mobile