[MWC] Ericsson introduceert marktplaats voor IoT-oplossingen

Ericsson wil een extra impuls geven aan Internet of Things (IoT) met de introductie van de IoT Accelerator Marketplace. Zowel ontwikkelaars als service providers kunnen de marktplaats gebruiken om diensten aan te bieden. 

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) wordt de nieuwe dienst getoond aan geïnteresseerden. Voor service providers vormt de IoT Accelerator Marketplace een wereldwijde catalogus met IoT-apps waardoor zij bedrijven binnen korte tijd kunnen voorzien van oplossingen.

Applicatieontwikkelaars kunnen de marktplaats gebruiken om toegang te krijgen tot een wereldwijd IoT-ecosysteem. Ze kunnen hun diensten aanbieden aan service providers via een enkel platform. Dankzij API’s kunnen ze wereldwijde mobiele connectiviteit leveren. Er zijn ook mogelijkheden om inkomsten te genereren. Facturatie is onderdeel van het systeem.

Ericsson verwacht dat nieuwe, snellere 5G-netwerken een cruciale rol zullen spelen bij het gebruik van IoT. In een recent rapport toonde het bedrijf aan dat er vijf ‘gebruiksclusters’ zijn waar IoT een rol zal spelen. Tijdens een presentatie op MWC zei CEO Börje Ekholm dat deze clusters een potentiele omzet vertegenwoordigen van 101 miljard dollar in 2026.