F5 Networks introduceert IoT- en 5G-oplossingen tijdens MWC 2018

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona introduceert F5 Networks een aantal oplossingen voor Internet of Things, 5G en NFV. Het moet serviceproviders helpen om te gaan met de enorme toename van dataverkeer en de groeiende belangstelling van IoT-toepassingen in zowel zakelijke als consumententoepassingen.  

Het gaat om zowel hardware als softwarematige oplossingen die moeten beschermen tegen DDoS-aanvallen. Ook kunnen providers hun net slicen voor effectiever beheer en het doorvoeren van security policies op apparaat- en gebruikersniveau.

Recent onderzoek door F5 toont aan dat 55 procent van de serviceproviders denkt dat IoT de belangrijkste trend is gedurende de komende twee tot vijf jaar. Meer dan 83 procent heeft digitale-transformatieprojecten opgestart, terwijl 56 procent hiervan al gevolgen hadden voor de automation en orchestration van systemen en processen.

“Onze oplossingen zijn met deze toekomst in het hoofd ontwikkeld: consolidatie en optimalisatie van het netwerk, verlaging van de TCO, en multilaagse, end-to-end beveiliging voor apparatuur, netwerken en applicaties,” zegt Kara Sprague, Senior Vice President and General Manager van de Application Delivery Controller business unit bij F5 Networks.

Tijdens MWC wordt onder meer de nieuwe BIG-IP il5000-series geïntroduceerd. Het gaat om een hardwarematige high-end oplossing voor security en services in een compacte form factor (2 RU). De il5000 combineert verschillende services op één apparaat, inclusief load balancing, TCP/IP optimalisatie, traffic steering, DDoS, CGNAT, DNS en firewall.

Ook zijn er nieuwe high-performance virtual editions die tot 24 vCPU’s ondersteunen. Een nieuwe IoT-firewall herkent voortaan apparaten en gebruikers, waardoor mobiele providers makkelijker security-policies kunnen beheren en controleren. Verder kan GTP Session Director mobiele netwerken ‘slicen’ op basis van lokaal geconfigureerde policies.

F5 introduceert ook nieuwe diensten voor SSL offloading, MQTT berichtvalidatie, MQTT berichttransformatie en slimme MQTT load balancing. Providers en enterprises kunnen hiermee hun IoT brokers, platformen en applicaties beter schalen en beveiligen.

Tot slot zijn er nieuwe, zelflerende L4 en L7-oplossingen om DDoS-aanvallen tegen te gaan en is er de mobiele anti-bot SDK waarmee alleen mensen met een echt mobiel apparaat en gevalideerde app toegang kunnen krijgen tot API’s.

F5 is op Mobile World Congress te vinden in Hal 5 op stand G11.