Nokia en Tele2 werken samen aan IoT-diensten

Nokia en Tele2 IoT hebben een overeenkomst gesloten over het aanbieden van IoT-diensten aan zakelijke klanten van Tele2. Daarbij wordt Nokia WING gebruikt, een wereldwijd netwerk voor IoT-diensten. 

De overeenkomst geldt voor vijf jaar. Met de overeenkomst verwacht Tele2 IoT snel diensten te kunnen leveren aan grote bedrijven in sectoren als transport, gezondheidszorg en nutsvoorzieningen. Het wordt mogelijk om connected cars en connected vrachtcontainers wereldwijd te volgen.

Nokia WING is een soort ‘one-stop-shop’ voor IoT-diensten. Nokia is als leverancier van de managed service verantwoordelijk voor het snelle netwerk, naleven van regels en foutoplossing. Het netwerk is genomineerd voor een Global Mobile Award tijdens het Mobile Word Congress, van 26 februari tot 1 maart in Barcelona in de categorie ‘Beste mobiele-netwerkinfrastructuur’.

Beide bedrijven hebben ook afspraken gemaakt om samen te werken op het gebied van andere nieuwe technologieën. Daarbij valt te denken aan 5G, Narrowband IoT (NB-IoT), LTE voor machine-to-machine (LTE-M), SIM Management en analyse.