Yotta introduceert platform voor smart cities

Het Britse technologiebedrijf Yotta introduceert een platform voor stedelijke infrastructuur op de Nederlandse markt. Het gaat om het Connected Asset Management-platform Alloy. Dit stelt (lokale) overheden in staat om grote hoeveelheden data te beheren.

De data is real-time beschikbaar en kan gebruikt worden om besluitvorming en dienstverlening te verbeteren. Alloy wil steden helpen die ambities hebben om ‘smart city’ te worden.

Aan de basis van Alloy staat de Asset Core. In aanvulling daarop komen er modules. De eerste is voor straatverlichting. De Street Lighting-module is gebaseerd op Mayrise, de asset management-software van Yotta. Alloy voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals NightScape-visualisaties. Overige asset-modules, zoals Structures, Green Spaces, Drainage en Waste Management zijn in ontwikkeling en vullen Asset Core perfect aan.

Alloy gebruikt kaart- en meshtechnologie om het groeiend aantal via sensoren verbonden assets te koppelen. Het systeem borduurt voort op Horizons, het gevisualiseerde asset management-systeem van Yotta. Het cloud-platform wordt as-a-service aangeboden. Volgens Yotta kunnen organisaties daarmee de kosten van IT-infrastructuur terugdringen. Er is ook een app voor toegang tot de informatie op de mobiel.