Infor gebruikt big data en IoT voor geavanceerde Supply Chain Management

Cloudleverancier Infor komt met nieuwe mogelijkheden voor Supply Chain Management (SCM). Bedrijven krijgen voortaan beter realtime inzicht in hun wereldwijde bevoorradingsketen. Infor gebruikt technologieën als big data, machine learning en IoT om informatie te geven over levertijden en 3D-visualisaties van de magazijnstroom. 

Bedrijven moeten dankzij de nieuwe technologie een nauwkeuriger planning kunnen opstellen en werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Dankzij machine learning en historische netwerkgegevens berekent het Infor GT Nexus Commerce Network-platform nauwkeuriger levertijden (ETA). “We zijn een innovator op dit gebied en helpen onze klanten om verder te gaan dan statische schattingen van de productietijd met dynamische ETA’s op basis van prestatiemodellen,” zegt Infor VP Products and Strategy John Bermudez in een persbericht. “We bieden nu de volgende technologische evolutie, waarbij machine learning wordt toegepast op verzendingen. Dit resulteert in een tot 80 procent grotere nauwkeurigheid bij het voorspellen van aankomsten.”

De Live Ocean-technologie van Infor gaat verder dan het alleen bijwerken van de status op het punt van vertrek en aankomst. De software gebruikt AIS (Automatic Identification System), een realtime IoT-informatiebron, om goederen continu in de gaten te houden van haven naar haven. Bedrijven krijgen realtime visuele updates van alle zeeschepen die goederen vervoeren. Door informatie over bestellingen, verzending en artikelen te koppelen, ondersteunt de oplossing het volgen en plannen van de voorraad. Informatiedetails omvatten ook de scheepsstatus, snelheid en de volgende aanloophaven.

Gebruikmakend van de gps-gegevens die beschikbaar zijn in de AIS-informatie, kunnen gebruikers een geofence opzetten om waarschuwingen te activeren, bijvoorbeeld wanneer zendingen een bepaalde locatie passeren, zodat bedrijven de voorraad beter kunnen beheren en plannen voor downstream processen.

Tot slot kan Infor met 3D Visual Warehouse voortaan de magazijnstroom in 3D en interactief visualiseren. Gebruikers kunnen snel knelpunten identificeren en oplossen om vertragingen te voorkomen, wat de doorstroming en productiviteit van de medewerkers verbetert. “Onze 3D Visual Warehouse-oplossing biedt een veel holistischer beeld van kansen en creëert een meer intuïtieve basis voor het identificeren van kansen en knelpunten,” aldus Infor VP Solutions Strategy and Marketing Heidi Benko in het persbericht.