Zyxel introduceert de gigabit Layer-3-glasvezelswitch XGS4600-52F

Zyxel Communications heeft de XGS4600-52F gelanceerd, een enterprise-klasse gigabit Layer-3 fiber-switch. Deze switch is ontworpen om bedrijfsefficiency en productiviteit te verhogen in hotels, campussen of kantooromgevingen waar bandbreedte-intensieve applicaties, zoals multimedia-streaming, internetbellen en videobewaking vereist zijn.

De XGS4600-52F is toegevoegd aan de bestaande familie 32-poorts aggregatieswitches. Het is een model met 52 poorten en ontworpen om tegemoet te komen aan het groeiende aantal apparaten en hun bandbreedte-intensieve toepassingen op de werkplek. De XGS4600-52F is uitgerust met 48 poorten met gigabit-connectiviteit voor downlinks en 4 poorten met 10 gigabit-connectiviteit voor uplinks om de uitdagingen van aggregation deployment van hoge-poortaantallen aan te pakken. De vier 10G SFP+ -poorten zijn rechtstreeks in het apparaat ingebouwd waardoor bedrijven kunnen besparen op de kosten van extra accessoires.

XGS4600-52F
XGS4600-52F

De nieuwe switch is ontworpen met essentiële functies voor kleine tot middelgrote netwerken, inclusief een volledige set schakelingen van laag 2, zoals L2 multicast, hoogwaardige Quality of Service (QoS); evenals standaard Layer 3-functies zoals statische, dynamische en beleid gebaseerde routing. De veelzijdige beheerinterfaces, waaronder de opdrachtregelinterface (CLI), webgebaseerde GUI en sFlow bieden netwerkbeheerders de best passende optie om zowel de productiviteit als de efficiëntie te verhogen. De compacte afmetingen maken de XGS4600-52F eenvoudig te monteren, ook in kleine racks.

Zowel in de hospitality-branche als het bedrijfsleven is connectiviteit de sleutel tot klanttevredenheid en bedrijfsvoering. De XGS4600-52F wordt geleverd met dubbele voeding -in het geval dat de hoofdvoeding uitvalt, wordt de back-upstroomvoorziening geactiveerd om het over te nemen. “Door de opkomst van BYOD maken steeds meer apparaten verbinding met hetzelfde netwerk. Dit brengt uitdagingen met zich mee voor bedrijven die een hoge snelheid, complexe werking en compromisloze prestaties van het netwerk willen handhaven”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “De XGS4600-52F completeert ons end-to-end enterprise-class switch-portfolio om het mkb een schaalbare, toekomstbestendige oplossing te bieden.”

Meer informatie: www.zyxel.com