Zonder glasvezel geen digitale economie

Als het gaat om connectiviteit is er enorm veel veranderd de afgelopen 20 jaar. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan glasvezelnetwerken. Corenetwerken, backbones en internationale zeekabels van glasvezel vormen de levensader van de Nederlandse en mondiale digitale economie. Steeds meer consumenten en bedrijven maken gebruik van een glasvezelaansluiting en de verglazing van Nederland is in een stroomversnelling gekomen.

Toch zijn we er nog niet. De aanleg van meer nieuwe glasvezelnetwerken in Nederland blijft noodzakelijk. Buitengebieden, bedrijventerreinen en ook veel stadskernen hebben nog geen toegang tot toekomstbestendige glasvezelnetwerken – en daar zijn ook nog geen plannen voor. De branche zelf is versnipperd, waardoor kansen voor samenwerking niet voldoende worden gepakt. En het is niet altijd duidelijk waarom glasvezelnetwerken belangrijk zijn voor de economische positie van Nederland.

Haal contacten aan in de glasvezelsector

Daarom brengt brancheorganisatie Fiber Carrier Association op dinsdag 18 juni alle stakeholders en geïnteresseerden voor het tweede jaar op rij bij elkaar tijdens de Fiber Vakdag in Zwolle. Netwerken, leverancier, aannemers, overheid, glasvezelinitiatieven en andere stakeholders komen samen om de toekomst van Nederland op Glasvezel te bespreken. Of u nu zakelijk eindgebruiker, grootverbruiker, leverancier of geïnteresseerde bent: iedereen is welkom tijdens de Fiber Vakdag om mee te praten over de mogelijkheden en het belang van glasvezel, en om zijn of haar contacten in de sector uit te breiden. Registreren kan via fibervakdag.nl/registreren/