Zerto: Resilience for Evolving IT

Specialist in bedrijfscontinuïteit Zerto levert specifieke software voor enterprise-class disaster recovery en business continuity voor gevirtualiseerde datacenters en cloudomgevingen. In de huidige maatschappij ontkomen organisaties er niet meer aan om permanent beschikbaar te zijn voor hun klanten, prospects en medewerkers.

Downtime, al is het maar een paar minuten waarin data en applicaties niet beschikbaar zijn, stelt een bedrijf bloot aan een serieus risico op omzetverlies en reputatieschade. Wat daar tegen te doen is bespraken we onlangs met Eduard Keijzer, Channel Manager Benelux & Nordics bij Zerto.

Eduard Keijzer

“Zerto is opgericht in 2009 door twee Israëlische broers en heeft een focus op bedrijfscontinuïteit. Naast de thuismarkt Israël waren we tot 2014 met name actief in de Amerikaanse en Engelse markt, maar sinds 2014 zijn we ook in Benelux actief geworden. Wij voorzien bedrijven en instellingen van wat wij noemen ‘Resilience for Evolving IT’ – veerkrachtig herstelvermogen voor de IT-omgevingen van vandaag en morgen”, zegt Keijzer. “Dat doen we door het aanbieden van geautomatiseerde, naadloze business continuity en disaster recovery software voor VMware, HyperV, IBM Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services. Zerto’s Virtual Replication software zorgt voor de beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties in geval van een calamiteit door het maken van recovery points (RPO) met een interval van seconden en recovery times (RTO) van minuten met continue replicatie, zonder het gebruik van snapshots en zonder negatieve impact op de bestaande productieomgeving. Dat garandeert dat bedrijven en klanten altijd kunnen beschikken over belangrijke applicaties zonder enige onderbreking, downtime of vertraging.”

Rol in digitale transitie
“Maar ‘resilience’ gaat voor ons een stap verder,” vervolgt Keijzer. “Natuurlijk moet je met je oplossing de bedrijfscontinuïteit waarborgen, maar daarnaast ook een rol durven spelen in het transitie- of transformatieproces dat in vrijwel alle organisaties speelt. Ons softwareplatform steunt dan ook op drie pilaren: continuous availability, workload mobility en multi-cloud agility. Ieder bedrijf maakt op een bepaald moment een reis naar de cloud, en wij kunnen hen begeleiden in dat traject.”

Eenvoud zorgt voor rust en kostenbesparing
Keijzer: “Bij alles wat we doen staat de klantervaring centraal, niet alleen bij disaster recovery, waar een onderbreking in onze optiek maximaal enkele seconden mag duren. Maar we zetten ons platform en expertise ook in voor projecten rondom workload mobility, vaak gezien als een lastige uitdaging voor IT. Zerto Virtual Replication is makkelijk en snel te implementeren en beheren en werkt merkonafhankelijk, waardoor het ook steeds vaker wordt ingezet voor migraties van storage, hypervisors en cloud-omgevingen.

Wat dat laatste betreft: veel bedrijven hebben onvoldoende nagedacht over een exit-strategie als ze van cloudprovider willen veranderen. Zerto repliceert een datacenter eenvoudig naar Azure, IBM Cloud en AWS of andere provider maar er ook net zo eenvoudig uit. Zolang we maar toegang hebben tot omgeving bij de provider kunnen we alles migreren en repliceren. Zerto brengt rust bij zowel channelpartners als IT managers.”
“Naast rust levert de inzet van Zerto software ook nog eens kostenbesparingen op,” vervolgt Keijzer. Neem het uitvoeren van tests voor de verplichte audits. Dat is vaak een kostbare uitdaging bij veel organisaties. Traditioneel is het een tijdrovend proces, zo neemt een traditioneel testproces bij bijvoorbeeld een verzekeraar al gauw vier dagen met twee mensen in beslag. Met Zerto kan datzelfde worden gedaan in ongeveer een half uur en is daar slechts één persoon voor nodig. Dat geldt niet alleen voor verzekeraars, maar ook voor overheidsinstellingen, het onderwijs, healthcare, financials, kortom: overal waar downtime een issue is. Korte audittrajecten zorgen voor forse besparingen.”

“We werken samen met andere vendoren in allianties, bijvoorbeeld met Microsoft als aanvulling op Azure en met IBM als grootste VMware-gebruiker. Zij zetten Zerto by default in voor disaster recovery. HPE partners kunnen Zerto ook positioneren, omdat we op de prijslijst van HPE te vinden zijn. IT resilience spreekt deze partijen aan. Meer dan 60  procent van de DRaaS providers, die als leidend gezien worden door Gartner, gebruiken Zerto om hun DR-diensten te kunnen aanbieden. Zerto maakt SLA’s meer dan waar en geeft channelpartners tijd om te investeren in business innovaties bij hun klanten. Eenvoud staat centraal in het product, installatie meestal binnen 1 dag. Bij een calamiteit vindt een failover van de applicatie plaats naar het juiste punt in de tijd, de rest gebeurt automatisch. Met Zerto krijgt een klant weer grip op zijn IT omgeving. Bedrijfsgrootte is minder relevant, de bedrijfskritische applicaties bepalen mogelijke inzet van Zerto.”

Zerto Alliance Partner Program (ZAP)
Zerto werkt uitsluitend via channelpartners. Keijzer: “Zerto komt graag in contact met nieuwe partners, dat zijn bedrijven die de klant centraal stellen en hen een onderscheidende boodschap willen brengen. Ze hebben kennis van de continue verandering in technologie en de markt en willen actief bijdragen aan de wederzijdse groeidoelstellingen en een actieve rol spelen in de Zero partnercommunity. Zo zoeken we resellers en system integrators die Zerto Virtual Replication licentie inzetten om daarmee hun klanten te bedienen.
MSP’s installeren Zerto in hun eigen datacenter voor het leveren van clouddiensten zoals DRaaS en intra-cloud toepassingen op basis van betaling naar gebruik. Ook zoeken we grote IT-providers die hun klanten en prospects een kortere ‘time-to-value’ willen bieden op het gebied van disaster recovery, business continuity, datamobiliteit en migratietrajecten.”
De recent gelanceerde versie Zerto 6.0 heeft de nodige verbeteringen voor MSP’s. Zo is het nu mogelijk om de Zerto-omgeving bij eindgebruikers gecontroleerd en centraal te upgraden naar de laatste versie. Zo kan de MSP altijd gebruikmaken van de laatste innovaties binnen ons platform. Ook worden migraties van AWS naar Azure en vice versa nu ondersteund, zodat multi-cloud nu ook echt een werkelijkheid wordt.
“Kortom: channelpartners die échte toegevoegde waarde willen bieden en een stap verder willen gaan dan het simpelweg ‘beschikbaar stellen’ van backup- & recovery oplossingen en die graag meer willen weten over de praktische toepassingen rondom ‘IT resilience’ doen er goed aan om eens contact met mij op te nemen,” zo besluit Keijzer.

Meer informatie: www.zerto.com