Yourhosting zet in op Microsoft Azure Stack

Hosting- en cloudprovider Yourhosting gaat flink inzetten op het Azure stack-platform van Microsoft met onder andere een Experience-centrum voor eindgebruikers.

De leverancier van hosting- en clouddiensten heeft in zijn hoofdkantoor in Zwolle een Experience Center voor de hybride cloudtechnologie van Microsoft geopend. Hierin kunnen eindgebruikers van YourHosting en Independent Software Vendors (ISV’s) met de laatste beta-versie van de hybride cloudinfrastructuur kennismaken en onderzoeken wat de voor hen de mogelijkheden zijn van dit platform.  Yourhosting is als enige Nederlandse service provider nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Stack en verwacht dat de technologie na de officiële lancering deze zomer in snel tempo de markt gaat veroveren. “Yourhosting is wereldwijd een van de eerste drie Microsoft-partners die Azure Stack met ons testen. Ze hebben hierdoor de afgelopen anderhalf jaar veel kennis en ervaring opgedaan over het platform. Met de opening van het experience center van Yourhosting wordt de digitale transformatie in Nederland tastbaarder”, aldus directeur Small and Midmarket Solutions & Partners Ron Augustus van Microsoft Nederland.

Eigenschappen Azure Stack

De Azure Stack-infrastructuur is de opvolger van Azure Pack van Microsoft voor de bouw van private cloudomgevingen. Het nieuwe platform biedt nu onder meer integratiemogelijkheden met de Public Azure-infrastructuur. Workloads en data kunnen met Azure Stack naadloos tussen een eigen infrastructuur en de datacenters van Microsoft worden verplaatst. Bedrijven kunnen hierdoor  profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van Microsofts public clouddiensten en zich er tegelijkertijd van verzekeren dat ze voldoen aan eigen veiligheidsnormen en wet- en regelgeving. Op de website van Yourhosting kunnen geïnteresseerden informatie vinden over Azure Stack en het Azure Stack bètaprogramma van de hosting- en cloouddienstenprovider.

Meer informatie: Yourhosting