Windows Virtual Desktop is nu wereldwijd beschikbaar

Microsoft Windows Virtual Desktop is vanaf deze maand wereldwijd beschikbaar, meldt het bedrijf. Met Windows Virtual Desktop kunt bedrijven de uitrol van desktops en apps die op Windows draaien in enkele minuten implementeren en makkelijker schalen. De Windows Virtual Desktop-client is beschikbaar voor Windows, Android, Mac, iOS en HTML 5.

Windows Virtual Desktop biedt eenvoudiger beheer, een multi-sessie ervaring van Windows 10, optimalisatie voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor PC’s en apps met Windows Server Remote Desktop Services (RDS).  Windows Virtual Desktop is vorig jaar september aangekondigd en sinds maart was er een publieke preview preview. Volgens Microsoft hebben sindsdien al duizenden klanten de service getest en hun feedback is verwerkt.

Windows Virtual Desktop uitbreiden

Microsoft heeft ook samengewerkt met ons partners om klanten te helpen Windows Virtual Desktop uit te breiden en het maximale uit bestaande virtualisatie te halen. Zo kan Citrix vanaf vandaag Windows Virtual Desktop wereldwijd uitbreiden. Later dit jaar is VMware Horizon Cloud beschikbaar op Microsoft Azure Windows Virtual Desktop. De preview is later dit jaar beschikbaar. En Microsoft werkt met hardware-partners en systeemintegrators die kant-en-klare desktop-as-a-service (DaaS) -aanbieden. Maar ook met leveranciers van value added services die diensten zoals printen, application layering, analysetools en monitoring aanbieden via de Azure Marketplace.

Bron: Microsoft