WhereScape introduceert realtime verwerking van datastromen

WhereScape speelt in op de enorme hoeveelheid informatie afkomstig van IoT-, social media- en andere databronnen. De leverancier van software voor het automatiseren van gegevensinfrastructuren introduceert daarom WhereScape automation with Streaming. Hierdoor kunnen IT-afdelingen real-time datastromen automatiseren binnen hun bestaande infrastructuur. 

Het verwerken van real-time datastromen vereist een andere aanpak dan datastromen die binnenkomen in batches. Die laatste groep komt binnen op vaste momenten (bijvoorbeeld elk uur). Real-time (of streaming) datastromen moeten vaak binnen een bepaalde tijd worden verwerkt. Ook gaat het meestal om grotere volumes. Verder zijn ze niet altijd van waarde op lange termijn. De opslag ervan is dan niet nodig.

WhereScape automation with Streaming biedt IT-afdelingen die bezig zijn met het ontwerpen, inzetten en laten draaien van een gegevensinfrastructuur een antwoord op de complexiteit die gepaard gaat met het beheer van een mix van real-time datastreams en traditionele, op batches gebaseerde data. Dit draagt bij aan een snellere data delivery en biedt nieuwe analyse-mogelijkheden.

Bedrijven hebben te maken met allerhande real-time datastromen. Voorbeelden zijn apparaten die sensorgegevens delen, social media-feeds voor het analyseren van klantsentimenten en data-feeds van interne systemen. WhereScape automation with Streaming beheert de gegevensstromen. Volgens WhereScape kunnen IT-teams zonder intensieve training met de oplossing aan de slag om gegevensbronnen te analyseren en streaming data te integreren op basis van best practices.

WhereScape automation with Streaming beleeft deze week zijn debuut tijdens de TDWI-beurs in Las Vegas. WhereScape zal daarnaast op 1 maart de voordelen van het automatiseren van Streaming data presenteren tijdens een webcast met John L. Myers, managing research director van Enterprise Management Associates en Neil Barton, de CTO van WhereScape.