Western Digital lancert Western Digital Purple microSDTM kaart

Data van beveiligingscamera’s groeit en evolueert dankzij 4K en Ultra HD video en door de opkomst van kunstmatige intelligentie en analytics. Om aan de eisen van deze complexe en dynamische data te voldoen introduceert Western Digital de Western Digital Purple microSDTM kaart.

Het vastleggen en analyseren van videopnames is cruciaal. Dit geldt voor bedrijven in de surveillance-industrie om eigendommen te beschermen maar ook voor retailers die camerabeelden gebruiken om winkelgedrag te analyseren door middel van gezichtsherkenning. De Western Digital Purple microSD kaart is geoptimaliseerd voor 24/7 videobeveiligingsopnames. De kaart legt video in verschillende high-definition en next-generation formats vast, waaronder 4K en Ultra HD. Ook ondersteunt de kaart snelle uitwisseling van data tussen essentiële datasystemen voor analytics en bedrijfsinzichten. Het vochtbestendige ontwerp zorgt ervoor dat de kaart zowel in de sneeuw als in hete en vochtige fabrieksomgevingen functioneert.

“Van big data tot fast data en data-gedreven applicaties zoals in de surveillance-industrie, de hoeveelheid, snelheid, diversiteit en waarde van data blijft exponentieel groeien en transformeren. Gebaseerd op onze expertise en innovatie in consumenten en industriële opslagkaarten is de Western Digital Purple microSD kaart de meest geschikte oplossing voor commerciële surveillancedata,” zegt Barber Brinkman, senior business development manager bij Western Digital. “Of het gaat om het vastleggen van 4K-video gebruikt in AI-compatibele camera’s, of deel uitmaakt van een groter datasysteem voor ‘slimme surveillance’-toepassingen, deze robuuste en intelligente kaart biedt surveillanceklasse vermogensduur en geweldige prestaties voor betrouwbare video-opnames in de meeste zware omstandigheden. In combinatie met onze populaire Western Digital, WD Purple en Western Digital Ultrastar harde schijven (HDD’s) voor dataopslag en real-time analytics, biedt Western Digital het meest uitgebreide aanbod voor bewakingsgegevens, van de rand tot de kern van het netwerk.”

De nieuwe microSD kaart is ontworpen om een breed spectrum aan video resoluties op te nemen en video-opname implementaties te ondersteunen, daarbij biedt de kaart:
• Duurzaamheid voor voortdurende opnames: ondersteunt tot 1.000 P/E Cycles
• Functionaliteit om de status te zien voor eenvoudige onderhoud: In compatibele camera’s biedt een statusmonitor belangrijke informatie aan systeeminstallateurs en gebruikers. Waaronder de duurzaamheid en capaciteitsstatus waardoor het “giswerk” voorafgaand aan onderhoud wordt weggenomen en voorspellend onderhoud mogelijk wordt.
• Hoge prestaties voor next-generation video: biedt sequentiële leessnelheden tot 80 MB/s en sequentiële schrijfsnelheden van 50MB/s en ondersteunt Speed Class 10 en UHS Speed Class 1.
• Video-opnames in verschillende klimaten: de kaart is ontworpen om gebruikt te worden in temperaturen variërend van -25°C tot 85°C, waardoor betrouwbare video-opnames zowel binnen als buiten worden gerealiseerd.
• Een hoge capaciteit voor video-opnames en behoud voor als netwerkconnectie verloren gaat: biedt capaciteiten tot 64GB.

De nieuwe Western Digital Purple microSD kaart complementeert een portfolio gevuld met dataopslagapparaten special ontworpen voor beveiliging/bewakingsbenodigdheden.

Meer informatie: www.wdc.com/edge-to-core