WEM realiseert versnelde groei dankzij keuze voor channelmodel

Het Amsterdamse no-code applicatieplatform WEM is in de afgelopen twee jaar exponentieel gegroeid en heeft behalve in Nederland inmiddels ook distributeurs opgetekend in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Mexico en de APAC-regio. Met de ondertekening van een distributieovereenkomst met technologie-distributeur Arrow ECS versnelt het bedrijf zijn expansieplannen in de Benelux.

Er is wereldwijd een snelgroeiende belangstelling voor no-code applicatieontwikkeling op gang gekomen omdat die de oplossing biedt voor diverse knelpunten in de markt”, vertelt WEM CEO Rob Schilperoort. “Zo heb je met WEM geen last meer van een tekort aan programmeurs, simpelweg omdat in principe iedereen die met een flow-chart kan omgaan, met WEM zelf applicaties kan ontwikkelen. En dat ook nog eens veel sneller en flexibeler dan traditionele softwareontwikkelaars dat kunnen. In een markt die steeds meer ‘mobile first’ georiënteerd is en waar ‘agile’ al lang geen hype meer is, plukken we als no-code pioniers steeds meer de vruchten van onze inspanningen.”

Groei met partners, buitenlandse expansie

Gezien de grote belangstelling schakelde WEM afgelopen jaar over van een direct naar een indirect channelmodel en vergrootte daarmee de sales- en supportcapaciteit voor het platform. Schilperoort: “Door de extra handen en voeten die het kanaal ons bood kregen we ook tijd om onze verdere groeiplannen vorm te geven en de buitenlandse distributieregio’s te openen die in de intro worden genoemd. Over die ontwikkelingen hebben we via diverse media gecommuniceerd, waaronder ook ChannelConnect en dat resulteerde behalve in een aantal nieuwe resellercontracten ook in een telefoontje van Arrow om eens met elkaar te praten”, vervolgt Schilperoort.

Overeenkomst met Arrow ECS

“Ik was in eerste instantie best verrast dat een grote partij als Arrow belangstelling had om zaken te doen met een klein bedrijfje als het onze”, zegt Schilperoort. “Maar ook zij zien de softwarewereld veranderen en de vraag naar PaaS-achtige producten toenemen. Dus zijn we een kennismakings- en testfase ingegaan en hebben Arrow bij een aantal klanten en partners geïntroduceerd. De oplossing sloeg aan, we hadden al een kant-en-klaar distributie- en on-boardingprogramma en er was sprake van een echte klik, waardoor het contractuele proces snel verliep. Om ook internationaal goed te kunnen werken ondersteunt ons platform nu ook tijdzones en gaan we cloud- agnostic hosting doen. Versie 4 van ons platform komt binnenkort uit, met daarin tal van innovaties en verbeteringen die het gebruik van WEM nóg makkelijker en intuïtiever maken.”

Interessante Portfolio-uitbreiding en geografische expansie

Bart van Rheenen“Voor Arrow betekent deze overeenkomst met WEM een ingang in de snelgroeiende markt voor no-code applicatieontwikkeling”, zegt Bart van Rheenen, Managing Director bij Arrow ECS. “Wij hebben zelf bij Arrow ervaren hoe snel en eenvoudig het werkt. Het platform van WEM heeft het in zich een omslag in de overspannen markt van softwareontwikkeling teweeg te brengen. Ik ben trots dat we vanuit Arrow deze technologie naar de markt gaan brengen.” “Arrow gaat zorgen voor een snelle adoptie van het WEM-platform. Arrows technologie-expertise en toonaangevende dienstverlening gaat ons zeker helpen om de distributie van ons no-code applicatie- platform substantieel te vergroten”, voegt Schilperoort eraan toe.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine ChannelConnect 4 2018]]

Lees het artikel hier in PDF